Behind the scenes macro fotografie

Behind the scenes macro fotografie

Macro fotografie is echt iets moois maar tevens ook moeilijk. Gelukkig heb ik ooit een macro objectief gekocht waar ik erg blij mee ben: een Tamron SP Di AF 90 MM 1:2.8 macro 1:1

Met deze objectief kan ik aardig mee uit de voeten. Ik hou zelf erg veel van bloemen en insecten fotograferen maar iets totaal anders bijvoorbeeld keukengerei of andere producten vind ik ook erg leuk om mee te werken.

Bij macro fotografie van bloemen is het ook zo dat je niet een foto maakt maar een reeks foto’s die net op een iets verschillend punt zijn scherp gesteld (Focus Stacken genaamd). Zo kan je de scherptediepte in je foto’s vergroten. In een computerprogramma kan je ze dan samenvoegen (stacken=stapelen) tot een foto waarin alles scherp is. Het toepassen van deze techniek gebeurt dus op twee momenten, allereerst bij het maken van de opname door een reeks foto’s te maken met steeds een kleine verschuiving en scherpstelpunt. Ten tweede achter de computer met een programma dat al deze foto’s samenvoegt tot een nieuwe scherpe foto. Dit is iets wat erg moeilijk is en waar ik nog flink mee moet oefenen. Daarom maak ik nog steeds een mooie foto die ik een beetje bewerk tot het naar mijn zin is.

Op social media zag ik voorbij komen dat je ook met moeren en schroeven iets leuks kon maken, een sky line. Ik dacht dat is gaaf dat ga ik ook proberen.

Daar had ik uiteraard mijn caruba mobiele led fotostudio nodig met zwarte achtergrond, wat grind, moeren en bouten.

 

Ik heb een scene nagemaakt van social media om te kijken of ik dat ook voor elkaar kon krijgen. Het was even wat knutselen maar uiteindelijk is het resultaat best goed gelukt. Heb natuurlijk wel het e.e.a. moeten bewerken maar goed dat hoort er ook bij.

Al met al ben ik wel blij met het resultaat. Nu ga ik verder op zoek naar nieuw materiaal/ideeën om verder mijzelf te ontwikkelen in de macro fotografie.

 

 

 

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Your comment:

Your name:

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.